Parochienieuws

 

VORMSEL 2019

Ouderavond en gelegenheid tot inschrijven voor het vormsel in 2019, op dinsdag 29 mei om 20.00 u. in het parochiecentrum

 

EERSTE COMMUNIE 2019

Ouderavond en gelegenheid tot inschrijven voor de eerste communie 2019 op maandag 18 juni om 20.00 u. in het parochiecentrum

 

VIEREN OP DONDERDAGAVOND

Al zoveel jaren mochten we iedere donderdagavond eucharistie vieren om 19.00 u. Jammer genoeg moest door allerlei omstandigheden een aantal van de getrouwe aanwezigenhiervoor verstek laten gaan.

Gezien het geringe aantal van de laatste maanden heeft het Parochieteam na veel wikken wegen besloten om gedurende de maand februari deze eucharistieviering nog te laten doorgaan om ze dan vanaf maart te laten wegvallen.

De weekkapel blijft overdag wel altijd open, zodat je er gerust kan binnenspringen voor een gebed of om een kaarsje te branden.

Voor wie overweegt om misintenties aan te vragen, blijft de mogelijkheid open voor zaterdagavond 19.00 u. of zondagmorgen 09.00 u.

Met dank alvast voor uw begrip hiervoor.

 

 

BOS ACHTER HET KERKHOF

Dit bos werd over enkele jaren door de kerkfabriek Sint-Martinus aangekocht en niet door de gemeente zoals de pers het liet uitschijnen. Het is 6000m2 groot en was hoofdzakelijk met grove dennen aangeplant, het zuidelijk deel  met Canada populiern en ook enkele eiken. Het werd al snel als speelbos bij het Agentschap Natuur en Bos ( ANB)  aangegeven. Door problemen met overhellende dennen werd dit bos einde 2017 na de goedkeuring van ANB geveld op voorwaarde van het pand met loofhout terug aan te planten. Met de hulp van de Bosgroep Kempen Noord werden de bomen verkocht en gekapt.

 

Op voorstel van het bestuur van de kerkraad werd er verder gewerkt met de Bosgroep om het bos kindvriendelijk terug aan te planten. Dit project moest ook nog door ANB goedgekeurd worden. Om een draagvlak te vinden bij de jeugd werd er contact gezocht met de Jeugddienst van de gemeente die onmiddellijk op de vraag inging. Een eerste poging met de jeugd moest uiteindelijk afgelast worden omwille van de vorst; de tweede poging met de kinderen van de gemeenteschool "De Horizon", verliep vlot dankzij de medewerking van de hele ploeg van de bosgroep die de plantgaten op voorhand hadden gegraven. De kinderen hielpen bij het in de grond steken van de boompjes. Zij werden beloond met een versnapering aangeboden door de Bosgroep.

 

De kosten voor het aanplanten worden gedragen door het kerkbestuur.

 

Dankzij de medewerking van iedereen werd het een geslaagde dag. Hopelijk kan dit bosje snel terug groeien. Dank aan al diegenen die hun medewerking verleenden om dit te realiseren.

 

Parochieblad nr. 16 van 18 april